2010. szeptember 2., csütörtök

Hampstead Heath

Észak-Londoni park, London legnagyobb természetes parkja (inkább parkerdője) sok-sok tóval. A tavakban horgászni és úszni is lehet, sőt, nudista részleg is van - azaz külön fák és bokrok által bújtatott férfi és női tó. A lakók lázadtak a nudizmus ellen régebben, de aztán konszenzus született: bokrok és belépő. Csak pár font, és lehet menni úszni.
Itt található a Parliament Hill, ami London legmagasabb pontja, azaz természetes kilátója. Rálátni a city-re, sok híres, fontos épületre. Állítólag Guy Fawkes-ék a lőpor összeesküvés alkalmával innen tervezték végignézni, ahogy leég a brit parlament.


Aki pedig szeret elmerülni a trash szubkultúrákban is, mint én, annak elárulom, hogy ez a park London egyik leghíresebb gay cruising helye, azaz pasik járnak ide, hogy kölcsönös beleegyezéssel felcsípjék egymást alkalmi kapcsolatok céljából, nem pénzért. Vagyis egy önkéntes meleg Rákóczi-tér... A lakosság tiltakozott emiatt is, de miután megoldottáka higéniai és különféle természetfelügyeleti kérdéseket, szemet hunytak felette, akárcsak a rendőrség (hiszen maga a cselekedet nem illegális, csak ha valakit akció közben kapnak rajta). És mindez a körítés azért, mert George Michael-t, aki errefelé lakik, 2006-ban egy paparazzo lefotózta a parkban, aki - mert a fotók persze megjelentek és nagy balhét kavartak az amúgy sem problémamentes, idén tavasszal pl. droghatás alatt autót vezető (múlt héten volt a tárgyalás, megírták a lapok) Georgy körül - így küldte el a fotóst melegebb éghajlatra: Fuck off! This is my culture! I'm not doing anything illegal!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése