2007. június 27., szerda

Secret hatred

Nem tudok mit kezdeni a makacs emberek gyűlöletével és humortalanságával. A haraghoz való ragaszkodással. Azzal az állapottal, amikor hiába minden igyekezet és minden békülési szándék, az ember a "deakkorist" kapja meg az arcába.

Pedig nem nagyon látok más utat, mint az odaállás, a dolgok megmondása, akármilyen is a körülmény, a háttér, a viszony, a világ - főleg a közös múlttal bírók számára kéne, hogy működőképes legyen a megmondom-megmondod dolog. Aztán jöhet a csihipuhi, a végén pedig a teishülyevoltál-énishülyevoltam, és a belátás meg az engedékenység. Még ha nem is szeretjük egymást (mert igenis ez is természetes lehet egy családon belül is. Sosem hittem abban a fajta szeretetben, amit pusztán a vérrokonság kéne hogy generáljon...)

Mindig csak azt a nagy romantikus kamaszkori elképzelést látom beigazolódni, amit valami "világmegváltó" ezoterikus könyvben olvastam tizenévesen (amikor úgy éreztem, találnom kell valami támpontot): minden döntés kérdése. Még a szeretet is. Még a hozzánk tartozóak is. Még a család is... és mégis van valami érdekes kapocs (nem feltétlenül a szeretet, de valamilyen érzelem), ami miatt rosszabb és frusztrálóbb érzés az, ha az emberre a familiája haragszik, mint hogy bárki más.... :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése