2010. március 3., szerda

a fehér....

Régen, kamaszkoromban minden ésszerűség és bátortalan szülői tilalom ellenére sokat éjszakáztam. Részben azért, mert akkor csitult el a szüleim folytonos veszekedése, de ami ennél is fontosabb, úgy éreztem, az az egyetlen olyan időszak - a lefekvés előtti pár óra - amikor meg tudok szabadulni a nap közben rám rakódott lelki mocsoktól. A hülyeségtől. Az idiotizmustól.

Ez az egyedüllét időszaka volt.

Vannak, akik egyszerűen nem látják be, hogy az embernek (bizonyos individuumoknak) igenis szüksége van az egyedüllétre. Akár magányosak is mindeközben, akár nem.

Mára a világ mind jobban ránk telepszik. Mindenki akar valamit. Mindenki mond valamit, integet, csápol felénk, interakcióban kell létezni, egyre nehezebb megtalálni a békés, magunknak való perceket. Olykor szinte lehetetlennek érzem.

Ennek eredménye a halmozódó, egyre inkább lerakódó düh és gyűlölet. A 'mindenki hagyjon békén' mizantróp érzése. Az idegesség. A feszültség. A csalódás.

Másik részről pedig az esetleges aggodalom, hogy az erre vágyó ember magányos és meg akarja szakítani éltető kapcsolatát az emberiséggel. Pedig dehogy. A magunkkal töltött idő hiányzik, és ez nem is biztos, hogy fizikai egyedüllétet jelent, mert alkalmanként, egyéntől függően beleférnek azok a személyek, akiket a részünknek, a felünknek tekintünk. Sőt. Sőt! a csudába is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése