2011. június 14., kedd

small shirt solution

Nem tudom, miért gondolja ez a gyépés tehén -- aki egyébként, ahogy elnéztem ma, teljesen jó nő lehetne, ha nem lenne ez a szigorú, gőgös pillantása a szemüvege fölött meg a fellengzős szólamai -- hogy úgy tud effektív közösséget összekovácsolni, hogy minél nagyobb marhaságokat talál ki, de a fontos dolgokban pedig teljes az impotencia.

Mert hogy most például elrendelte a törzsidő betartását (8-tól 15 háig), holott már egyetlen gyerek sincs az intézményben, sőt, minden épkézláb embernek kb. egy órájába telik a rendrakás meg egy másik másfélbe az összes adminisztratív teendő, vagy ha nem is, hát lehetne tökre fakultatív, hogy ki mit mikor csinál meg, csak kész legyen, ugye... De nem.
Na most ennek következtében a hátralévő napokban mindenki literszám fogja inni a kávét (hacsak nem a dugi pálinkát), láncdohányzik majd unalmában, az iskolaudvar pedig tele lesz a sehova le nem rakható, amúgy korábban shiftben összeegyeztetett, de így most hirtelen felügyelet nélkül maradt kiskorúakkal (sajátokkal persze), úgyhogy akár szervezhetünk napközit is. De persze semmilyen munka nem fog hamarabb elkészülni, boldogabb meg pláne nem lesz senki, mert mi ez már megint, ha nem a dolgozókkal szembeni nagyfokú bizalmatlanság, vagy, ami még bosszantóbb, annak az egyébként unalomig mantrázott látszanak a fenntartása, hogy (hogyaszongya, fejhangon:) itt minőségi munka folyik!! És tényleg, lám, ügybuzgón a munkahelyünkön töltjük az időt.

Na de az smafu persze, hogy mondjuk az érettségi-bizottságoknak kifizessék a korábbi években eddig mindig biztosított menüt a szomszéd étteremben (elnökök included); ez persze "költségtakarékossági döntés" (gondolom), úgyhogy egy hétig reggel héttől este hatig melegszendvicsen fogunk élni (állítólag); csak mondjuk azt nem tudom, hogy ez az elnökökre nézvést mennyire elegáns kétöring szempontból... Mert én még csak-csak megeszem a Feri bá melegszendvicsét (hoppá, ezek szerint berendelte a büfést?), de eléggé kisinges megoldás ez akkor, ha vendégül látunk másokat is.
Na persze nem tudom, lehet, hogy ők kapnak menüt, de akkor ki fogja őket átkísérni, háá, lehet, hogy a vezetőség magának előirányozta az ebédet? A hivatalos indoklás fényében mindez mindenesetre logikusnak tűnik, hiszen azért nem mehetünk ebédelni, "nehogy megakadjon a bizottsági munka"... persze azt nem ártott volna átgondolni, hogy ne 42-45 főt osszanak be egy napra, de gáncegál....
Hát, pedig én takarékoskodó vagyok, például halálosan idegesít, ha valaki nem ússza le a kifizetett uszodabérletét, de égne a pofám, ha vezetőként nem etetném a dolgozó népemet. De! A tanári kirándulás költségei idén először persze nem jöttek ki a közös pénzből, rá kell fizetni mindenkinek, ui. aki nem jön (figyelem, zsarolás!), az az adott napot le kell, hogy dolgozza a nyáron.

Na? Maga alatt vágja a fát vagy maga alatt?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése