2011. május 24., kedd

Korhatár



Az a bajom a Pörzse-féle alakokkal (who the f*ck is Pörzse), hogy nincs agyuk. Egyszer valaki el kellene, hogy magyarázza neki is például, hogy:

A színházakban igenis van korhatár, régen is volt, én pl. annak idején így láttam 16-os karikával Peter Shaffer Equus-át, amiben -- uram bocsá'! -- lovak jelenlétében dugtak, és bár még nem voltam tizenhat, értettem a stilizáltságot, és ez életem egyik legmeghatározóbb előadása lett (pedig valószínűleg nem is volt olyan jó).

Másrészt az rendben van, hogy a kamaszoknak mindenről a szexuális interkurzus jut eszükbe -- sőt, asszociációs játékokkal bizonyítható, hogy még olyasmikről is, amikre egy meglett felnőtt nem is gondol -- de azt cáfolnám, hogy mondjuk Az ember tragédiája kapcsán ez lenne a legmaradandóbb. Igen, biztos felvihognak, mint Szapphón, aztán továbblépnek. Vagy elfelejtik az egészet, mert az iskola vitte őket színházba, vagy élménnyé válik, de az nem az inflagranti miatt lesz... le kellene már szokni arról, hogy a 16 év alatti populációt teljesen hülyének nézzék. (Mert persze azok, de nem így...)

Azon pedig egyenesen röhögnöm kell, hogy a sértett személy "hölgy" lenne (a hölgyek nem vesznek szájukra ui. ilyen témákat), de azon még jobban, hogy újságíró, mert ha az lenne, nem menne el teljesen tájékozatlanul és alulművelten egy kulturális témájú sajtótájékoztatóra.

És akkor arról nem is szólok, mert már egyesek megírták, hogy ez az egész ügy csupán újfent bizonyítja, hogy némely honatyák funkcionális analfabéták (úgy látszik, ma ez dívik), akik nem tudnak különbséget tenni a "kapd be" és a "soha többé ne kapja be neked senki" között... legalább is verbálisan. De hát ez pont elég, hiszen ők állítólag a beszédjükből élnek.
Az ifjúságra tekintettel ezért indítványozom, hogy Pörzse Sándor agyát nyilvánítsák korhatárossá.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése