2016. augusztus 2., kedd

Csigavölgy, gyorsan

Az idén először voltunk a Művészetek Völgyében, részint azért csak most, mert egy héttel utána van az Ördögkatlan Fesztivál, részint az árak miatt (erre mindjárt visszatérek). A környék gyönyörű, a táj káprázatos, a Balatont meg mindenki imádja.
Gyors látogatás volt, csak egy nap egyetlen koncert miatt, de vizitnek így is megérte, talán lesz ismétlés jövőre, talán nem.

Ahogy láttam, ez a fesztivál már iszonyatosan kinőtte magát, talán ezért volt, hogy az utolsó napba már senki semmiféle energiát nem rakott, programok csak foghíjasan voltak (csodálkoztam is, a nemzetközi vendégsztár koncertjét miért erre a napra szervezték), a környékbeli (fesztiválban részt vevő) falvakat pedig hiába akarta az ember megnézni, nem volt már ott sem semmi.

Érkezéskor, a kora délutáni órákban még hömpölygött a tömeg az árusoron a negyven fokban, este viszont már elég sok buszra váró hátizsákost lehetett látni. E nap alapján az egész inkább egy nagy vásárra hasonlít. Ami külön szemet szúrt, hogy a kövezett, takarított mosdókért mindenhol pénzt kértek, és a parkolásért is (ilyesmivel etno-folk-összművészeti fesztiválon azért még nem találkoztam), éljenek a mezítlábasok. Bár a hangulat nagyon klassz, a nagy koncertszínpad fele az itteninek, a fesztiválbérlet-árakat most nem hasonlítom össze, elég hozzá annyi, hogy a napijegy (vasárnapra is, amikor alig volt program!) majdnem az itteni (heti) bérletár fele. Tudom, az itteni csak öt nap, az pedig a duplája, de akkor is.

Villámlátogatásnak tökéletes élmény volt, főleg a Skye and Ross koncert utáni viharban rohanás. (Az ex-Morcheeba tagok tisztességgel lenyomták az egy órát, a gitáros minden szám után integetett, hogy semmi duma, haladjunk, aztán a Rome Wasn't Built in a Day alatt ránk is szakadt az ég, szuper volt.... a zenekarról majd máskor írok, egyelőre a régi énjükből élnek, jól teszik, mindenki azt szereti.)

No, de itt vannak a képek:




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése