2012. április 16., hétfő

Demotiváló

Elkezdtem állást keresni. Ezzel bizonyára sokaknál kiverem a biztosítékot, hiszen van állásom jelenleg. Nem fél, nem ideiglenes, hanem teljes állásom, határozatlan idejű szerződéssel, kinevezéssel. Főállású munkaviszonyom.
És?
Két napja fáj a gyomrom, két hete a hátam, minden éjjel. Nem, nem a mozgásszegény életmód.
Ma az értekezleten mélyen a szemembe nézve azt mondta a főnök, jövőre majd "arra kell orientálni a gyerekeket", hogy inkább ne tanuljanak emelt szinten irodalmat. Más irányba kell majd motiválni őket. Nem, nem lebeszélni, csak... csak mégis, mondja ezt a maximális tisztelet mellett, hiszen ő is szerette a magyart, mindig is ötös volt belőle.
Amikor felvetették a kollégák, hogy jogszabályba ütközik, hogy ha nem biztosítjuk igény szerint az emelt szintű érettségire való felkészítést, azt mondta, majd a fenntartót beperelhetik, mert... a demotiválás szerinte a megszorításokkal indokolható.
Szerintem meg a pitiáner féltékenységgel, mert míg az emelt irodalom csoportomban az idén tizennégyen voltak, a szakmai emelt csoportban sokkal kevesebben. És azt sokkal fájdalmasabb lenne belátni, hogy nekik kellene olyan színvonalon tanítani, hogy az ő óráikra menjenek a gyerekek.

Na hát ez van. Már kaptam vagy öt elutasító válaszlevelet.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése