2014. december 16., kedd

Passz

Megállapítás 1: számomra is hihetetlen, hogy nem szerethet mindenki. 36 évesen rájönni erre azért ciki.
Amikor egyetemista koromban eldöntöttem, hogy az, ami a gondolkodásomhoz a legközelebb áll, azt úgy hívják, liberalizmus, még nem gondoltam bele.
Ahogy abba sem, hogy hiába minden jó szándék, ezen kurvára nem fogok tudni változtatni. Mert ha az ember jól csinálja (szerinte), hajlamos azt hinni, hogy az a követendő út. Hát nem.
Hiába fogadsz el mindenkit úgy, ahogy van, egyszer csak odabasz a valóság, és aztán meg neked fáj. Ezért aztán, ha jót akar, ne legyél liberális. Mindenki dögöljön meg, aki nem olyan, mint te.

Megállapítás 2: Vannak idióták. És hiába csak 16 évesek, akkor is idióták. Hiába helyezed beléjük a bibliai jó szándékot és hitet, mert gyermekek, akkor is idióták akarnak maradni, mert gyermekileg nekik ez jó, meg különben is túl ostobák ahhoz, hogy ezt felismerjék. Ráadásul az ostobaságuk és idiotizmusuk -- úgy érzik -- minden alól felmenti őket. Mos'mér....

További tények:
1. Fogalmazást kellet írnom hetedikes etikára, mert a gyereknek fogalma nem volt arról, mi az, hogy "erkölcsi problémák" (ez volt a fogalmazás címe). Azért nem volt, bazmeg -- üzenem a tanárnéninek -- mert sajnos ő egy jó gyerek, az a fajta, akinek KURVÁRA nem okoz az erkölcsi problémát, hogy éppen megvédje azt az osztálytársát, aki vernek. Vagy basztatják. (Őt is fogják még sokat basztatni a családja miatt, de ezt még nem tudja, mert fiatal, és meg mert neki jó itt, és hála isten, nem érti a valóságot annyira, és remélem, a basztatás sem erkölcsi problémát fog neki okozni, hanem jól orrba vágja azt, aki bunkó.)
2. Tényleg, már másra sem vágyom, mint hogy ne lássak emberi lényt magam körül két hétig, temetkezhessek a könyveimbe, a tudományomba, a főzésbe, a vörösborba, bármibe, ami nem humán interakció, vagy ha az is, kimerül a tévé előtt heverés közbeni "ühüm"-ben, és passz.


1 megjegyzés :

  1. Ühüm. :) (Mondjuk nem a tévé előtt heverészek momentán, meg régóta tudom, hogy nem mindenki szeret, és hogy az emberiség egy jelentős része idióta, de ettől függetlenül is. Amúgy felolvashatnád a házidat valamelyik szünetben.)

    VálaszTörlés