2011. január 15., szombat

Top of the hops

Végigcsináltam a tanfolyamozás első 1/5-ét, és egyre rosszabb, egyre kevésbé bírom az esti műszakot meg azt, hogy nap közben nem tudok hazajönni legalább fél órára. Öregszem. Ez a reggel 7-től este 7-ig már nem nekem való.
Szar ügy, de este a tévé előtt akarok heverészni, beszélgetni, agyalni a legújabb mániáimon vagy csak simán elolvasni a neten az összes közéleti hírt, amit csak fellelek.
A január mindig is ilyen volt; nehéz, hosszú, gyötrelmes, szürke, napról napra túlélős. De most ez az idő mintha megzavarná a szép, ritmikus lehangoltságot, mert tavaszi reményeket suhint, napfénnyel fertőzi a sápadt fehér, téli, könnyen ráncolódó arcbőrt. Olyan ez, mint az Ózban a banya, az ember hirtelen azt érzi, menten elolvad vagy menten szétperzseli az újjászületés.

Sok mindenről álmodozom, legfőképp talán arról, hogy a dolgok materiális lényegét tekintve normálisabb életünk van, mindenki - csak egy kicsikét - elégedettebb a sorsának menetével, mint most. Persze tudvalévő, hogy az ilyesmi nem megy elhatározások és vasakarat nélkül, s ez utóbbiról azt kell mondjam, pedig már hónap közepe van, elég határozottan érzem. És sokszor elképzelem azt a jelenetet, amit a Romy és Michelle-ben sokszor láttam, hogy a film végén a két lúzer főszereplő beszáll a luxuslimóba, és gálánsan mindenkinek pát int. Én is ezt tervezem. Hogy szinte mindent hátrahagyok. Illetve mindent, ami egyáltalán nem fontos.

A nyomor (bárhogy is értjük ezt) a nagy elhatározások megérlelésére való. Sikerül.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése