2012. május 11., péntek

Én ezt nem bírom pszichésen, de tényleg

A második emeleten rovásírás-kiállítás van az iskolában, a magyar érettségi szövegértés része egy népnemzeti olvasókönyv előszava volt (magyar diáknak magyar érettségit, ugye), a töri érettségin Trianon és a Kádár-rendszer. Ha most komolyan Wass Albertet meg Szabó Dezsőt kell tanítani, én inkább önként leülöm a bírságot (ha van). Bár valószínűbb, hogy fegyelmi indokkal elbocsátanak.
Utolsó pillanatban bepánikolt idiótákat próbálok különböző vizsgákra felkészíteni. (Jó, legalább sok pénzért, de lemondják az órát...) Elvállaltam 22 darab emelt szintű érettségi javítását, amiért a szomszédos gimnáziumba kell átmenni (mert nem adják ki, ugye), emiatt előző éjszaka a korábbi munkahelyemről és az ottani kollégáimról álmodtam.
A magyar érettségis borítékokat félek kinyitni, egyrészt az olvasmány miatt, másrészt az esszék miatt; nem akarok még mélyebb depresszióba zuhanni.
Elhatároztam, hogy befizetjük a kölköt az alkotótáborba (mert tehetséges), de nem megy, és emiatt bánt a lelkiismeret.
A biztosító azt írta, ha kifizetem a koccanásos károsult kárát, ismét makulátlan leszek. Nem értem. Illetve nem számítottam erre. Biztos tájékozatlan vagyok - és gondolom, ezentúl magasabb biztosítási díjat kell fizetnem.
Orbán Viktor átalakította kormányát.
Júliustól telefonadó.
Székhelyi József (akit egyébként nem szívelek) egy "büdös SZDSZ-es zsidó".
A másod-témavezetőm, aki még egy sort sem olvasott el a doktorimból (viszont ő az intézeti doktori iskola feje), nem engedi, hogy nyáron szakmai vitára bocsássuk a dolgozatot (és akkor ősszel beadhatnám), mert "még nincs kész". (Tényleg nincs, de attól még jó...)
Miközben engem a két napos konferenciámnak csak az egyik napjára engedtek el, az egyik kollégám másodszor volt év közben szabadságon, egyszer az USÁ-ban járt, egyszer állítólag Angliában. Mondjuk neki farka van, lehet, hogy ezért...
A ballagáson meg sírtam. Veszíteni fog velem ez a pálya.
Hát ilyenek.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése